Blussystemen voor Boerderijen en Stallen

Ontdek de voordelen van onze automatische blussystemen

Blussystemen voor boerderijen en stallen

Brand vormt een van de grootste gevaren voor de agrarische sector. Jaarlijks zorgt brand ervoor dat vele tientallen boerenbedrijven en stallen compleet uitvallen. Naast de grote economische schade, sterven hierbij vaak ook honderden dieren. Ongeacht het type agrarisch bedrijf zijn de brandoorzaken vaak dezelfde. De brand is vaak terug te voeren op kortsluiting of problemen met machines, trekkers, schakelkasten, technische ruimte, oplaadpunten en opslag van batterijen. 

Wij bieden gecertificeerde blussystemen aan voor al deze toepassingen. Door de blussystemen daar te installeren waar de brand ontstaat is de brand direct onder controle en ontstaat er geen nevenschade. Onze blussystemen maken gebruik van aerosol, het meest effectieve blusmiddel (slechts 73 g per m3), en zijn 100% milieuvriendelijk. 

Tot de grootste voordelen van aerosol voor het beschermen van agrarische bedrijven hoort zonder meer dat ons blusmiddel niet gevaarlijk is voor mens of dier. Voor de compacte automatische brandblussers zijn geen leidingen nodig en wij bieden units met een bluscapaciteit van 0,2 m3 tot meer dan 70 m3. Ook staan onze brandblussers niet onder druk en hebben een uitzonderlijk lange levensduur van 10+ jaar. Hierdoor is geen onderhoud nodig en kunt u met een gerust gevoel gaan slapen. 

Ook voor moeilijk te beschermen objecten zoals luchtwassers hebben wij een oplossing. Met onze aerosol poeder blussystemen kunnen ook onderdelen van luchtwassers beschermd worden waar zich vaak vuil verzameld. Zoals bij bijvoorbeeld de ventilator. 

Brandbeveiliging agrarische sector
Luchtwasser
Luchtwassers zijn brandgevoelig - Fotocredit: Wageningen University & Research

Onze automatische blussystemen en brandblussers zijn onder andere geschikt voor de volgende agrarische toepassingen

VDS Logo

Onze aerosol blussystemen zijn erkend door Europa’s nummer één voor brandbeveiliging: VdS

Voordelen van onze Aerosol blussystemen

Hoe werkt Aerosol als blusmiddel?

De brand wordt herkend door middel van een brandmelder, elektrische ontsteking of volledig autonome analoge ontsteking. Onze Aerosol generator genereert de aerosol en een endothermische reactie zorgt voor de omzetting van kaliumwaterstofcarbonaat in kaliumcarbonaat waarbij chemisch oxiderende stoffen uit het verbrandingsproces worden verwijdert en de brand dooft. Tevens wordt er tegelijkertijd extra warmte onttrokken aan het verbrandingsproces. Zo wordt de brand op twee manieren geblust en wordt de kans op herontsteking aanzienlijk verkleind. Tijdens het blusproces wordt er geen zuurstof onttrokken en het restproduct kaliumcarbonaat is milieuvriendelijk en eenvoudig op te ruimen. Meer informatie over onze blussystemen en blustechnolgie.

Offerte aanvragen

Contact

Bent u geïnteresseerd in onze aerosol blussystemen en brandblussers? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

RSL Fire

RSL Fire Benelux

Walborg 3, 1082AM Amsterdam

Tel: + 31 20 369 8600
Email: [email protected]