Blussystemen voor Treinen & Railvervoer

Onze automatische blussystemen beschermen alle vormen van railvervoer

Blussystemen voor treinen, trams en metros

Onze innovatieve aerosolblusinstallaties zijn geschikt voor alle soorten railvoertuigen onder uiteenlopende bedrijfsomstandigheden. Of het nu gaat om het beschermen van elektrische installaties of complete machinekamers met dieselmotoren. Onze systemen blussen snel en effectief en zijn onschadelijk voor mens en machine. Onze aerosol generatoren worden al jaren gebruikt in het spoorvervoer en bieden betrouwbare bescherming tegen branden van klasse A, B, C en F. In tegenstelling tot gasblussystemen zijn complexe installatie- en onderhoudswerkzaamheden niet meer nodig. Achteraf inbouwen is ook zonder problemen mogelijk; bij de planning van het voertuig hoeft geen rekening te worden gehouden met onze systemen.

Onze uiterst compacte blussers kunnen ook worden ondergebracht in zeer smalle machine- en technische ruimtes en hoeven alleen te worden bedraad. Er is geen leidingwerk nodig. Als het gaat om branddetectie, kunnen we vertrouwen op beproefde componenten voor technische brandbeveiliging. Of het nu gaat om rook- of temperatuurmelders en / of handmatige activering, alles is mogelijk. De eenvoudigste systeemvariant bestaat uit een aerosolgenerator met branddetectie door middel van analoge kabels. Dit systeem werkt volledig onafhankelijk en zonder stroomvoorziening. De aerosol generator van ca. 120 g heeft al een blusvermogen van 200 liter.

Blussysteem voor railvervoer

Onze systemen kunnen gebruikt worden voor alle technische en brandgevoelige onderdelen in treinen, trams en metros. Vele internationale vervoerders hebben de voordelen van onze aerosol blussystemen reeds ontdekt. Zowel passagiers- als goederentreinen kunnen met onze systemen effectief worden beschermd tegen brand.

Blussystemen voor treinen
Blussystemen voor treinen
Blussystemen voor treinen
Tüv Nord

Onze aerosol brandblussers en blussystemen voor voertuigen en scheepvaart zijn gecertificeerd door TÜV NORD 

De voordelen van onze Aerosol blussystemen voor voertuigen

Hoe werkt Aerosol als blusmiddel?

De brand wordt herkend door middel van een brandmelder, elektrische ontsteking of volledig autonome analoge ontsteking. Onze Aerosol generator genereert de aerosol en een endothermische reactie zorgt voor de omzetting van kaliumwaterstofcarbonaat in kaliumcarbonaat waarbij chemisch oxiderende stoffen uit het verbrandingsproces worden verwijdert en de brand dooft. Tevens wordt er tegelijkertijd extra warmte onttrokken aan het verbrandingsproces. Zo wordt de brand op twee manieren geblust en wordt de kans op herontsteking aanzienlijk verkleind. Tijdens het blusproces wordt er geen zuurstof onttrokken en het restproduct kaliumcarbonaat is milieuvriendelijk en eenvoudig op te ruimen. Meer informatie over onze blussystemen en blustechnolgie.

Offerte aanvragen

Contact

Bent u geïnteresseerd in onze aerosol blussystemen en brandblussers? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

RSL Fire

RSL Fire Benelux

Walborg 3, 1082AM Amsterdam

Tel: + 31 20 369 8600
Email: [email protected]