Blussystemen voor automatische opslagsystemen en goederenliften

Ontdek de voordelen van onze automatische blussystemen

Blussystemen voor automatische opslagsystemen en goederenliften

Tegenwoordig worden automatische opslagsystemen steeds vaker gebruikt. Met deze systemen kunnen grote hoeveelheden goederen in een kleine ruimte worden opgeslagen. De optimale brandbeveiliging van deze systemen en verschillende onderdelen zoals carrousels, paternoster en goederenliften is echter een groot probleem voor veel bedrijven en verzekeraars. Omdat de beschikbare ruimte optimaal wordt benut, is zowel de installatie van blusapparatuur als de distributie van het blusmiddel een grote uitdaging. Door de lekkende behuizing is het gebruik van gasblussystemen niet mogelijk. Een gasdichte behuizing van het gehele opslagsysteem is niet economisch en gaat ook gepaard met een verslechtering van de bruikbaarheid. Water- of schuimsproeiers kunnen het blusmiddel in het apparaat niet goed verdelen, bovendien zijn deze blusmiddelen ongeschikt voor de veelal opgeslagen grote hoeveelheden kunststof.

Onze innovatieve aerosol blussystemen zijn gelukkig bij uitstek geschikt voor brandbescherming in paternoster, automatische opslagsystemen en goederenliften. Onze aerosol generatoren zijn extreem compact, hebben geen leidingen nodig en kunnen ook gemakkelijk achteraf worden gemonteerd. Het blusmiddel aerosol wordt optimaal verdeeld door het opslagsysteem, maar vereist geen gasdichtheid. Onze systemen bestrijden de brand snel en effectief en zijn tegelijkertijd duurzaam en onschadelijk voor mens en machine. Het blusproces duurt slechts enkele seconden. Hierdoor kunnen branden zo snel mogelijk worden geblust en kan grote materiële schade worden voorkomen. Door de lange werkingsduur van de aerosol worden mogelijke herontstekingen onderdrukt. In tegenstelling tot gas-blussystemen zijn complexe installatie- en onderhoudswerkzaamheden niet meer nodig.

Blussysteem voor goederenlift

Vele ondernemingen hebben reeds de voordelen van onze oplossingen en blusinstallaties voor automatische magazijnen en brandgevoelige componenten ontdekt. Vrijwel dagelijks ontvangen wij nieuwe aanvragen voor de preventieve brandpreventie van complexe geautomatiseerde opslagsystemen. Kies voor ervaring en kwaliteit; kies voor de automatische brandblussers van RSL Fire.  

Blussysteem voor goederenlift
Blussysteem voor goederenlift
Blussysteem voor goederenlift
VDS Logo

Onze aerosol blussystemen zijn erkend door Europa’s nummer één voor brandbeveiliging: VdS

Voordelen van onze Aerosol blussystemen

Hoe werkt Aerosol als blusmiddel?

De brand wordt herkend door middel van een brandmelder, elektrische ontsteking of volledig autonome analoge ontsteking. Onze Aerosol generator genereert de aerosol en een endothermische reactie zorgt voor de omzetting van kaliumwaterstofcarbonaat in kaliumcarbonaat waarbij chemisch oxiderende stoffen uit het verbrandingsproces worden verwijdert en de brand dooft. Tevens wordt er tegelijkertijd extra warmte onttrokken aan het verbrandingsproces. Zo wordt de brand op twee manieren geblust en wordt de kans op herontsteking aanzienlijk verkleind. Tijdens het blusproces wordt er geen zuurstof onttrokken en het restproduct kaliumcarbonaat is milieuvriendelijk en eenvoudig op te ruimen. Meer informatie over onze blussystemen en blustechnolgie.

Offerte aanvragen

Contact

Bent u geïnteresseerd in onze aerosol blussystemen en brandblussers? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

RSL Fire

RSL Fire Benelux

Walborg 3, 1082AM Amsterdam

Tel: + 31 20 369 8600
Email: [email protected]