Aerosol blussystemen zijn geschikt voor vrijwel elk toepassingsgebied waarin voorheen CO2- of Gas-blussystemen werden gebruikt. Hieronder vindt u een overzicht van de voordelen die spreken voor aerosol in plaats van CO2 of ander gas als blusmiddel:

KenmerkenAerosolCO2 / Gas
Geen leidingen nodig
Verdrijft geen zuurstof
Ruimte hoeft niet luchtdicht te zijn
Staat niet onder druk
Geen schadelijke drukgolf bij activatie
Voordelig in de aanschaf
Eenvoudig te installeren
Onderhoudsarm

Economische Voordelen van Aerosol Blussystemen

  • Voordelig in aanschaf: Door de eenvoudige opbouw en de zeer effectieve blusmiddelen zijn aerosol blussystemen zeer voordelig in aanschaf. Omdat deze systemen geen externe drukvaten en leidingen nodig hebben, zijn de installatiekosten ook aanzienlijk lager dan bij gasblussystemen.
  • Zeer voordelig in onderhoud: aerosol generatoren staan niet onder druk en worden puur elektrisch bediend zonder pijpleidingen. De onderhoudsinspanning is daardoor extreem laag.
  • Duurzame technologie: aerosol generatoren hebben een levensduur van minimaal 10 tot 20 jaar.
  • Minimale constructie-inspanning: aerosol generatoren kunnen direct in de te beschermen ruimte of het te beschermen object  worden geïnstalleerd. Het kostbaar en plaatsintensief creëren van aparte opslagruimtes voor gasflessen is niet nodig.
  • De eisen aan de te beschermen objecten zijn extreem laag. Het is niet nodig de te beveiligen voorwerpen gasdicht te maken of bestaande kameropeningen af te sluiten. Achteraf inbouwen is meestal ook zonder problemen mogelijk.
  • VdS gecertificeerd

Technische voordelen van aerosol blussystemen

  • Betere persoonlijke bescherming. In tegenstelling tot gas- en CO2-systemen is er geen acuut verstikkingsrisico bij gebruik van een aerosolsysteem. Omdat aerosolgeneratoren niet onder druk staan, is er geen risico op gevaarlijke lekken.
  • Flexibele systemen: geïnstalleerde aerosolblussystemen zijn gemakkelijk te verplaatsen of uit te breiden wanneer het beschermende object wordt gebruikt of verplaatst.
  • Zeer breed toepassingsgebied: Aerosol is geschikt voor het blussen van branden van de klassen A, B, C, E en F. Van individuele schakelkasten tot complete server- of technische ruimtes, de mogelijkheden zijn zeer uitgebreid.
  • Geen schade door geluidsdruk op harde schijven: gasblussystemen genereren zeer hoge geluidsniveaus van soms ruim 120 db vanwege hun hoge werkdruk wanneer ze worden geactiveerd. Bij moderne harde schijven kan dit leiden tot storingen of zelfs volledige uitval. Aerosolgeneratoren genereren maximaal 80 db.

Offerte aanvragen

Contact

Bent u geïnteresseerd in onze aerosol blussystemen en brandblussers? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

RSL Fire

RSL Fire Benelux

Walborg 3, 1082AM Amsterdam

Tel: + 31 20 369 8600
Email: [email protected]